COVİD-19 KAPSAMINDA OKULDA ALINACAK ÖNLEMLER

COVİD-19 KAPSAMINDA OKULDA ALINACAK ÖNLEMLER

20.12.2020 623

20-12-2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yukarıda belirtildiği gibi sınav notu bulunmayan şubeler okula gelerek sınavlarını girecekler. Bu süreçte öğretmen, öğrenci ve velilerimizden korona virüs tedbir kurallalarına uymalarını bekliyoruz.

20-12-2020

 

 

 

 

 

1-Öğrencilerin bırakılması ve alınması sırasında personel ve velilerin salgın hastalık dönemi önlemlerine (sosyal mesafe kuralları, maske kullanımı vb.) uyması sağlanacaktır.

2-Salgın hastalık dönemlerine özgü riskli gruplarda yer alan (büyükanne/büyükbaba gibi 65 yaş üstü kişiler veya altta yatan hastalığı olanlar vb.) kişilerin öğrencileri bırakıp almaması konusunda öğrenci velileri  bilgilendirilecektir.

3-Okul girişine personel, öğrenci ve veli el hijyenini sağlayabilmeleri için el dezenfektanı bulundurulacaktır. Ateş ölçer ile ateşi ölçülerek okul içerisine giriş yapmaları sağlanacaktır.

4-Okulda bulunan öğretmen, öğrenci ve diğer çalışanların sağlık otoritelerince belirlenen KKD (maske takılması vb.) kullanımı için gerekli önlemler (maskesi olmayanlar için okul girişinde maske bulundurulması) alınacaktır.

5-Okulumuzdaki tüm alanların (sınıf, koridor vb.) giriş ve çıkışlarında uygun yerlere el hijyeni için el dezenfektanları yerleştirilecektir.

6-Damlacık yoluyla bulaşan salgın hastalık (covid-19) dönemlerinde sınıf içerisinde yüksek sesle yapılan aktiviteler önlenecektir.

7- Salgın hastalık dönemlerinde temaslı takibi için sınıflarda aynı öğrencinin aynı yerde oturması (yüz yüze gelecek şekilde karşılıklı olmaması ve çapraz oturma düzeni vb.)  sağlanacaktır.

8- Salgın hastalık dönemlerinde kitap, kalem vb. eğitim malzemelerinin kişiye özel olması, öğrenciler arası malzeme alışverişi yapılmaması kontrol edilecektir.

9- Öğrencilerin gün boyu aynı sınıfta bulunmaları, sınıf değişikliği yapılmaması, değişikliğin zorunlu olması halinde sınıfların her kullanım sonrası havalandırılıp temizlenmesi sağlanacaktır.

10-Öğretmenler odasına misafir ve ziyaretçi kabul edilmeyecektir.

11-Merdiven tırabzanları, dolap, masa, tutamaklar,elektrik anahtarları, kapılar ve kapı kolları dahil sık sık dokunulan tüm yüzeylerin temizlik/dezenfeksiyonunu temizlik personelleri tarafından uygun deterjan/dezenfektan ile sık aralıklarla temizlenerek  dezenfekte  edilmesi sağlanacaktır.

12-Öğrencilere ve personellere en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla ellerin yıkanması gerektiğini hatırlatmak için uygun yerlere afişler asılacaktır.

13-Bahçe ve açık oyun alanlarında uygun yerlere sosyal mesafe, maske kullanımı, el temizliği vb. açıklayan bilgilendirme amaçlı afişler ve uyarı işaretleri konacaktır.

14-Temizlik yapan personelin önlük, tıbbi maske ve eldiven kullanması sağlanacaktır.

15-Sınıflarda sınıf kontenjanının yarısı kadar sayıda öğrenci bulunması sağlanacaktır.

16-Gruplar dönüşümlü olarak bahçeye alınarak sınıflar temizlenecektir.

17-Grip veya benzeri bulaşıcı hastalığı olan öğrenciler okula kabul edilmeyecektir.